top of page
  • Фото автораAdmin

10 факторів, що впливають на термін служби Батарейок до Слухових Апаратів.

Обновлено: 5 мар. 2021 г.






Багато в чому термін життя батареї залежить від слухового апарату і від того як він експлуатується. (Часто саме ці моменти упускаються при оцінки терміну служби батареї в слуховому апараті).


З іншого боку, певні зовнішні чинники роблять негативний вплив на батарейки, знижуючи їх строк служби. Актуальні вони для всіх без винятку елементів живлення до слухових апаратів, але в різному ступені.


Здатність батарейок для слухових апаратів протистояти негативному впливу навколишнього середовища залежить від закладених виробником характеристик, їх ємності, використовуваних матеріалів і т.д.

________________________________________


Фактори які впливають на споживання ресурсу заряду

батарейок в слухових апаратах:

Особливості втрати слуху.

Чим більше втрата слуху тим більше посилення необхідно користувачу. Це призводить до зростання споживання струму слуховим апаратом, і відповідно до більш швидкої витрати батареї. Тому коли апарат налаштований і / або використовується на максимальних показниках посилення - потрібно розуміти, що термін служби батарей буде менше.


Особливості використання слухового апарату.

Багато людей відраховують скільки днів пропрацювала батарейка. Але що таке день для окремо взятого користувача? Хтось носить апарат час від часу, хтось 2-3 години на добу, в той же час інші по 18 годин поспіль. Тому для об'єктивної оцінки точнішим буде говорити про години роботи.


Розмір елемента живлення.

У слуховому апараті, як і в інших пристроях, потужність тягне за собою розміри. Більш потужні (завушні) СА мають великі розміри корпусу, що дозволяє використовувати в них більші і ємні батарейки ніж в внутріканальних і внутрішньовушних моделях. Відповідно, термін служби батареї буде різним: у внутріканальних і внутрішньовушних апаратах від 7 до 15 днів, в завушних від 15 днів до місяця.


Технічний рівень слухового апарату.

Більш складні в технічному плані слухові апарати будуть споживати більше. Чим більше систем слухового апарату одночасно беру участь в процесі обробки звукового сигналу - тим більше витрата елемента живлення. Цей принцип в рівній мірі є актуальним і для іншої техніки. Скажімо час автономної роботи мобільного телефону при перегляді відео буде значно менше ніж в режимі розмови.



Акустичне середовище експлуатації.

Багато слухових апаратів задіють ті чи інші системи обробки звукового сигналу в міру необхідності. Наприклад система шумозаглушення не потрібна в тиші, але активно включається в роботу як тільки користувач опиняється в галасливій ситуації, що призводить до підвищення витрат елемента живлення. Тому акустична ситуація також впливає на витрату і повинна прийматися до уваги.


Низька вологість.

Тривала дія високих температур може привести до висихання активної речовини і зниження терміну служби.

Подібна ситуація може виникнути при тривалому знаходженні елементів живлення під прямими сонячними променями, поблизу опалювальних приладів або відкритого вогню.


Висока вологість.

При тривалому перебуванні в умовах надто високої вологості незахищені батареї можуть взяти на себе зайву вологу, що в різному ступені може позначитися на швидкості їх розряду. Наслідками прямого попадання вологи і її тривалого впливу на батарейку може стати її окислення.


Температура.

Більшість батарейок для слухових апаратів можуть експлуатуватися при досить низьких / високих температурах. Але далеко не всі будуть працювати без істотної втрати своїх властивостей. У різних виробників показники можуть сильно відрізнятися.


Висота.

У міру збільшення висоти знижується насиченість повітря киснем. Дефіцит кисню в певній мірі може впливати на роботу повітряно-цинкових батарейок для слухових апаратів, приводячи до передчасного виходу з ладу.


Порада. Для того щоб більш менш точно оцінити термін служби елемента живлення, варто зафіксувати дату початку роботи батарейки і дату коли вона була замінена на нову. Після використання всієї упаковки (зафіксувавши час роботи кожної батарейки) ви зможете вивести середній термін служби одного елемента живлення.


Зверніть увагу!

Зберігання. Зберігати батарейки для слухових апаратів краще при кімнатній температурі і в упаковці. Не варто носити запасну батарейку в кишені або сумочці, так як при зіткненні її з металевими предметами (ключі, монети ін.) Батарейку може закоротити, що виведе її з ладу.


Дата виробництва. Звертайте увагу на дату випуску. Тут так само як і з продуктами харчування - чим свіжої, тим краще. Лише небагато завозять батарейки невеликими партіями розрахованими на кілька місяців. Найчастіше постачальники замовляють велику кількість товару, і батарейки на поточний рік лежать на складі повільно втрачаючи заряд. До того ж не факт, що умови зберігання відповідали всім вимогам.


Коли спекотно. У літню пору, активно використовуються засоби для сушки слухового апарату, що дозволяють захистити електронні компоненти слухового апарату від негативного впливу поту і інший вологи. Перед проведенням сушіння слухового апарату варто витягати елемент живлення. Це допоможе уникнути пересихання батарейки і продовжить термін її експлуатації.






334 просмотра0 комментариев
bottom of page